TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Smartphone vast onderdeel van dagelijks leven

Tags: ,

HILVERSUM – Een wet die bepaalt dat je buiten werktijd niet hoeft te reageren op werkberichten op je smartphone. De meeste Nederlanders (70 procent) vinden dat een goed plan, zo blijkt uit het onderzoek 'Tien jaar smartphone' van EenVandaag. Zo'n wet is al van kracht in Frankrijk.

Toch ervaart ook 70 procent van de ondervraagden het niet als een grote belasting als er buiten werktijd een werkgerelateerd mailtje of telefoontje moet worden afgehandeld. Dat komt mogelijk doordat het bij de meeste deelnemers niet of nauwelijks voorkomt.

Volgens EenVandaag besteden zes op de tien jongeren dagelijks minstens drie uur aan hun smartphone. Van alle ondervraagden is dat een kwart. Desondanks vinden zowel jongeren (68 procent) als ouderen (84 procent) zichzelf niet verslaafd.

Volgens EenVandaag is het onderzoek onder ruim 20.000 leden van het Opiniepanel en Jongerenpanel van het programma representatief voor onder meer leeftijd, geslacht en opleiding.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.