TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Microsoft koopt stroom uit Iers windmolenpark

Tags: ,

DUBLIN – De elektriciteit van een groot windmolenpark dat General Electric bouwt in Ierland, wordt de komende jaren gebruikt om de cloudservers van Microsoft in dat land te laten draaien. De twee Amerikaanse bedrijven hebben daarover een overeenkomst gesloten.

Het windmolenpark Tullahennel in het zuidwesten van Ierland krijgt een opwekcapaciteit van 37 megawatt, genoeg om 37.000 huishoudens van stroom te voorzien. Microsoft heeft getekend voor de volledige productie voor een periode van vijftien jaar.

De twee bedrijven hopen ook ervaring op te doen met de opslag van stroom. Elke turbine zal voorzien zijn van een accu. GE en Microsoft onderzoeken in hoeverre die gebruikt kan worden om overtollige elektriciteit op te slaan op momenten dat het hard waait, en die door te geven naar het stroomnet in windstillere periodes.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.