TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Ook Google ontdekt Russische reclames

Tags: ,

MOUNTAIN VIEW – Na Facebook heeft ook Google ontdekt dat Rusland advertenties heeft laten plaatsen in de aanloop naar de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen. De Russen zouden de reclame onder meer op de zoekmachine van Google en op YouTube, Gmail en het DoubleClick-platform hebben laten zetten.

De krant The Washington Post bracht het nieuws maandag op basis van bronnen rond het onderzoek van Google. Volgens de bronnen zijn de advertenties geplaatst door een andere groep dan degenen die reclame op Facebook lieten plaatsen.

Facebook deelde onlangs 3000 advertenties van het schimmige Internet Research Agency. Dat is een zogeheten 'troll farm', die voor de Russische autoriteiten nepaccounts en nepverhalen plaatst op sociale media. De posts van de groep werden honderden miljoenen keren gedeeld. Facebook onderzoekt ook 2200 verdachte advertenties die mogelijk van een andere Russische groep kwamen. Twitter heeft ongeveer tweehonderd verdachte accounts geblokkeerd.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.