TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Onderzoek Microsoft om Russische reclames

Tags: ,

SAN FRANCISCO – Microsoft onderzoekt of de Russen diensten van het bedrijf hebben gebruikt om te adverteren tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het softwarebedrijf maakte dat bekend nadat eerder Facebook en Google ontdekten dat de Russen in aanloop naar de verkiezingen reclames hadden geplaatst om zo kiezers te beïnvloeden.

Microsoft wil weten of de zoekmachine Bing is gebruikt door de Russen, maar ook andere diensten worden onder de loep genomen.

De Washington Post bracht maandag het nieuws rond het onderzoek van Google naar de advertenties. Volgens de krant zijn de reclames bij Google geplaatst door een andere groep dan degenen die advertenties inkochten en publiceerden op Facebook. De twee verschillende groepen zijn vermoedelijk wel door het Kremlin aangestuurd en gefinancierd.

Facebook deelde onlangs 3000 advertenties van het schimmige Internet Research Agency. Dat is een zogeheten 'troll farm', die voor de Russische autoriteiten nepaccounts en nepverhalen plaatst op sociale media. Facebook onderzoekt ook 2200 verdachte advertenties die mogelijk van een andere Russische groep kwamen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.