TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Film beleven en ruiken in nieuwe 4DX-zalen

Tags: ,

AMSTERDAM – Bioscoopexploitant Pathé opent in december in De Munt in Amsterdam en De Kuip in Rotterdam de eerste twee 4DX-zalen. Het gaat om een nieuwe technologie die middels twintig effecten de bioscoopervaring nog intenser maakt.

De zaal heeft bijvoorbeeld bewegende stoelen, weersimulaties en geuren die synchroon met de filmbeelden door de zaal worden verspreid, zo maakte de exploitant woensdag bekend. De 4DX-stoelen kunnen meerdere kanten op bewegen zodat de kijker zich nog meer dan bij bijvoorbeeld 3D in de film waant. De stoelen bewegen omhoog en omlaag, naar links en naar rechts en van voren naar achteren als de film daar om vraagt. Dit gebeurt bijvoorbeeld als personages in de film vliegen of duiken.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.