TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Nederlander maakt kans op F1-gametitel

Tags: ,

LONDEN – Nederlander Allert Vanderwal kan de snelste Formule 1-gamer ter wereld worden. Hij heeft de finale van de F1 eSports-competitie gehaald. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in november kan hij zich kronen tot wereldkampioen in de game F1 2017. De Eindhovenaar heeft negentien concurrenten.

De competitie wordt georganiseerd door de Formule 1 zelf, die zo jongeren aan zich wil binden. Vanderwal, alias RG Matiiz, maakte indruk in de halve finales in Londen. Daaraan deden veertig gamers mee. Zij waren verdeeld over vier groepen, en elke groep reed twee races. Vanderwal won beide grands prix in zijn groep, op de circuits van Interlagos (Brazilië) en Silverstone (Groot-Brittannië). Ook drie anderen haalden het maximale aantal punten.

In Abu Dhabi moeten de twintig finalisten drie races tegen elkaar rijden. De snelste coureur is de eerste game-wereldkampioen.

De Formule 1 is niet de eerste sportklasse die zich mengt in de wereld van gamers. De eredivisie is betrokken bij de E-Divisie. Het eerste seizoen werd gewonnen door Ajax, dat elke wedstrijd won. De Formule E hield begin dit jaar een gamecompetitie, gewonnen door Maastrichtenaar Bono Huis. Aan de simulatorraces deden ook echte coureurs mee.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.