TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Hacker steelt Australische JSF-bestanden

Tags: ,

SYDNEY – Een hacker heeft vorig jaar informatie gestolen over het Joint Strike Fighter-programma en andere militair materieel, door in te breken in het computernetwerk van een leverancier van het leger. Volgens de minister verantwoordelijk voor de Australische defensie-industrie is ongeveer 30 gigabyte aan data gestolen, waaronder plannen voor de Joint Strike Fighter en het P-8 Poseidon verkenningsvliegtuig.

,,Gelukkig zijn de bestanden die zijn meegenomen, commerciële bestanden en niet militaire data. Het is geen uiterst geheime informatie'', zei minister Christopher Pyne tegen de Australische nieuwszender ABC. Tijdens de presentatie bleek dat het ging om technische informatie over slimme bommen, de JSF, het Poseidon-toestel en enkele schepen van de marine.

Het ministerie heeft geen idee wie achter de cyberaanval zit.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.