TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Koning vindt stabiel kabinet belangrijkste

Tags:

SINTRA (ANP) – Koning Willem-Alexander heeft zich de afgelopen maanden niet gestoord aan de lange tijd die nodig was om tot een regeerakkoord te komen. Het allerbelangrijkste is dat Nederland een stabiel kabinet krijgt, waarmee aan de toekomst gewerkt kan worden, zei de koning donderdagmiddag op de derde en laatste dag van zijn staatsbezoek aan Portugal.

Dat het wat langer heeft geduurd is prachtig als dat de stabiliteit ten goede komt, voegde hij eraan toe.

In het gesprek met de pers benadrukte hij nog eens het belang van staatsbezoeken voor het aanhalen en verbeteren van bilaterale betrekkingen, juist ook met landen waarmee Nederland goed bevriend is en binnen de Europese Unie, de Verenigde Naties en de NAVO goed samenwerkt.

Een van de thema's waaraan tijdens het staatsbezoek aandacht werd geschonken was duurzame energie, mede omdat Nederland op dit gebied een voorbeeld kan nemen aan Portugal. Dat krijgt namelijk 27 procent van zijn energie uit duurzame bronnen als zon, water en wind tegen slechts 5,5 procent in Nederland. De koning zei dat hij zelf zo duurzaam mogelijk probeert te leven en zijn CO2-uitstoot van zijn vele vliegkilometers compenseert.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.