TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Moskou noemt hack-beschuldigingen ‘absurd’

Tags: ,

SOTSJI (ANP/RTR) – Rusland noemt beschuldigingen ,,absurd'' dat de Russische geheime diensten de afgelopen jaren stiekem hebben meegekeken met hun Amerikaanse collega's. Dat zou zijn gebeurd via de veel gebruikte antivirussoftware van het Russische bedrijf Kaspersky.

The New York Times kwam met het bericht over de spionage. Israëlische spionnen zouden Russische spionnen hebben betrapt bij het bespioneren van Amerikaanse spionnen. De woordvoerder van het Kremlin zei er donderdag bij dat de Russische regering er in elk geval niets mee te maken heeft.

Kaspersky maakte donderdag bekend nauwer te gaan samenwerken met Interpol. Het bedrijf zei bereid te zijn informatie te delen die kan helpen bij het bestrijden van cybercrime. Kaspersky heeft herhaaldelijk ontkend dat het overheden helpt bij spionage.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.