TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Trump onthult vrijdag Iran-strategie

Tags:

WASHINGTON (ANP/RTR/DPA) – De Amerikaanse president Donald Trump presenteert volgens het Witte Huis vrijdag om 18.45 uur Nederlandse tijd zijn Iran-strategie. Hij vertelt dan naar verwachting ook of de Iraniërs zich in zijn ogen houden aan de nucleaire deal uit 2015.

Internationaal wordt vol spanning uitgekeken naar de toespraak. Het Witte Huis moet elke negentig dagen aan het Congres laten weten of Teheran de voorwaarden naleeft. Als Trump weigert zijn goedkeuring te verlenen, moeten de parlementariërs beslissen of nieuwe sancties worden opgelegd.

Bondgenoten van de Verenigde Staten riepen Trump de afgelopen tijd op vast te houden aan het akkoord, maar het is onduidelijk of hij daar gehoor aan zal geven. Trump noemde het onder zijn voorganger Obama gesloten atoomakkoord eerder ,,de slechte deal ooit''.

Iran beloofde in 2015 na onderhandelingen met wereldmachten het eigen atoomprogramma af te bouwen in ruil voor het intrekken van internationale sancties.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.