TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Facebook koopt complimentjes-app

Tags: ,

MENLO PARK – Facebook koopt een app waarmee mensen elkaar anoniem complimenten kunnen geven. De app tbh (afkorting van To Be Honest) wordt vooral gebruikt door tieners. Het is niet bekend hoeveel Facebook betaalt.

De app werd deze zomer gelanceerd in de Verenigde Staten. In een paar maanden tijd is tbh meer dan 5 miljoen keer gedownload. Gebruikers krijgen positieve vragen, bijvoorbeeld wie het grappigst of het knapst is, en kunnen kiezen uit vier Facebookvrienden. Degene die gekozen wordt, krijgt dat te horen, maar weet niet van wie het compliment afkomstig is. Volgens tbh zijn er al meer dan een miljard berichtjes op die manier gestuurd.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.