TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Google bouwt wijk van de toekomst in Toronto

Tags: ,

TORONTO – Alphabet, het moederbedrijf van Google, wil de 'wijk van de toekomst' bouwen in de Canadese stad Toronto. Zelfrijdende bussen, verwarmde fietspaden, verkeerslichten die voelen dat voetgangers staan te wachten, modulaire huizen en bezorgrobots die door tunnels rijden, staan onder meer in de plannen.

Alphabet-topman Eric Schmidt en de Canadese premier Justin Trudeau presenteerden het project. Het gebied heet Quayside en is ongeveer vijf hectare groot, dus ongeveer tien voetbalvelden. Het is een oud havengebied. Toronto wil het nieuw leven inblazen en koos voor Sidewalk Labs, een dochterbedrijfje van Alphabet. Er is een kans dat het project wordt uitgebreid tot meer dan 300 hectares.

''We begonnen na te denken wat we allemaal zouden kunnen doen als iemand ons gewoon een stad en de leiding gaf. Zo werkt het niet, en met goede redenen'', aldus Schmidt. De Canadese premier Trudeau noemt Quayside ''een testterrein voor nieuwe technologieën waarmee we schonere, slimmere, groenere steden kunnen bouwen.

Miljoenen

Sidewalk Labs steekt tientallen miljoenen in het project. Bovendien verhuist Google zijn Canadese hoofdkantoor naar de wijk.

Toronto en omgeving profileren zich als de Canadese Silicon Valley. De regio heeft bedrijven als telefoonmaker BlackBerry, e-readerfabrikant Kobo, datingsite Ashley Madison en chatapp Kik voortgebracht. Die leveren honderdduizenden techbanen op. BlackBerry heeft een paar moeilijke jaren achter de rug, maar dat stimuleerde de regio juist. Duizenden hoogopgeleide medewerkers hebben BlackBerry verruild voor nieuwe bedrijfjes.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.