TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Nederlandse vlag in vergaderzaal Tweede Kamer

Tags:

DEN HAAG (ANP) – De Tweede Kamer hijst de Nederlandse vlag in de vergaderzaal. De SGP, die dat voorstelde, kreeg bijval van bijna de hele Tweede Kamer.

De Nederlandse vlag kan in de vergaderzaal een mooie en duidelijke functie vervullen als symbool van de natie, vindt SGP-leider Kees van der Staaij. Hij wees erop dat de nationale vlag in parlementen van andere landen heel normaal is. ,,Bijna geen land heeft het niet.'' De vrees om voor nationalistisch te worden uitgemaakt is volgens Van der Staaij typisch Nederlands. Hij toonde zich 'dankbaar' dat de Kamer met zo'n ruime meerderheid instemde met zijn voorstel.

GroenLinks-voorman Jesse Klaver opperde nog dat de vlag van de Europese Unie dan naast de Nederlandse driekleur in de Tweede Kamer moet worden gehesen, maar Van der Staaij nam dat niet over.

Het voorstel van de SGP werd mede ingediend door de PVV. Partijleider Geert Wilders laat weten ,,ontzettend trots'' te zijn ,,dat onze nationale driekleur als teken van onze nationale identiteit nu in ons parlement zichtbaar wordt''.

Het voorstel werd donderdag aangenomen in het debat over de regeringsverklaring. Kamervoorzitter Khadija Arib zei lachend dat nog wel even bekeken moet worden hoe die vlag ook kan wapperen in de vergaderzaal.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.