TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Feestende menigte viert Marokkaans succes

Tags:

DEN HAAG (ANP) – In verschillende grote steden zijn mensen zaterdagavond de straat op gegaan om te vieren dat Marokko zich heeft geplaatst voor het WK voetbal in Rusland. Niet overal ging het er feestelijk aan toe; in Den Haag greep de Mobiele Eenheid in toen agenten op de Hoefkade en Vaillantlaan werden bekogeld.

Kort na de wedstrijd was het in Den Haag ook al even onrustig, toen er voorwerpen naar de politie werden gegooid. Maar volgens een woordvoerder van de politie in de Hofstad keerden de rust en feeststemming toen snel terug.

In Amsterdam verzamelden veel feestvierders zich op het Mercatorplein en in Rotterdam gingen veel mensen de straat op rond het Hofplein en de Coolsingel. In Rotterdam gaf de politie het advies aan automobilisten om het centrum de mijden wegens de feestvierende voetballiefhebbers. ,,Zoek een alternatieve route", luidt de tip daar. In Amsterdam staken feestvierders vuurwerk af, reden veel toeterende auto's en lag door de drukte het tramverkeer korte tijd stil.

Brussel

In Brussel ging het er minder feestelijk aan toe. Daar veroorzaakten zo'n driehonderd mensen relletjes in het centrum van de stad. Ze richtten vernielingen aan en staken een auto in brand. De politie zette het waterkanon in, maar vooralsnog werd niemand gearresteerd.

Bij Marokko speelden onder anderen Hakim Ziyech (Ajax), Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat (beiden van Feyenoord) mee. De wedstrijd tegen Ivoorkust werd met 2-0 gewonnen. Het is voor het eerst sinds de deelname aan het WK van 1998 dat Marokko de eindronde haalt.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.