TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Felicitaties voor Leeuwen van de Atlas

Tags:

RABAT/PARIJS (ANP) – De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft het nationale voetbalteam, dat ook bekend staat als 'de Leeuwen van de Atlas', gefeliciteerd met hun plaatsing voor het komende wereldkampioenschap. Marokko won zaterdagavond met 2 – 0 van Ivoorkust en kan zo voor het eerst in twintig jaar meedoen aan het WK.

Na het einde van de wedstrijd zijn talrijke Marokkanen, vaak met toeterende auto's, de straat opgegaan. Marokkaanse media spreken van een gekte, vooral in de straten van Rabat en Casablanca.

De meeste 'Leeuwen van de Atlas' komen niet uit het Noord-Afrikaanse gebergte, maar zijn geboren in Nederland, Spanje en Frankrijk. Buiten Marokko is de overwinning dan ook uitbundig gevierd, zoals bijvoorbeeld in Parijs waar voetbalfans zich met Marokkaanse vlaggen verzamelden bij de Arc de Triomphe. In sommige plaatsen liepen de vieringen uit de hand, vooral in Brussel waar de politie slaags raakten met relschoppers.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.