TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

KNMI waarschuwt met code geel voor harde wind

Tags:

DE BILT/AMSTERDAM (ANP) – Er staat ons een onstuimige herfstzondag te wachten met buien, onweer en hagel. Dat meldt Weeronline. Het KNMI heeft als waarschuwing code geel ingesteld. Vooral in de kustprovincies zijn in de middag en avond onweersbuien en (zware) windstoten.

Met name aan de Zeeuwse kust kan de wind eind van de middag stormachtig zijn. De wind maakt bovendien dat het voor het gevoel maar een graad of drie is (gevoelstemperatuur) terwijl de maxima zondag toch echt rond de 9 graden liggen. Wie de weg op gaat doet er goed aan rekening te houden met windstoten. Dicht bij zee kunnen zware windstoten voorkomen tot circa 80 kilometer per uur.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.