TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Trump wil bemiddelen in twist Zuid-Chinese Zee

Tags:

HANOI (ANP) – De Amerikaanse president Donald Trump is bereid om als bemiddelaar op te treden in het conflict omtrent de Zuid-Chinese Zee. Dat zei Trump zondag in Hanoi bij de start van een ontmoeting met de Vietnamese president Tran Dai Quang.

,,Als ik kan helpen als mediator, laat het me weten", bood Trump de helpende hand aan. Onder meer Vietnam en China claimen het recht op de Zuid-Chinese Zee. Peking vindt dat het recht heeft op de zee en Trump erkende dat die houding problemen geeft. ,,Maar ik ben een zeer goede bemiddelaar en scheidsrechter."

De Zuid-Chinese Zee is rijk aan vis, aardolie en aardgas en daarmee van enorme economische betekenis. Behalve China en Vietnam liggen onder meer Singapore, Thailand, Indonesië, Maleisië en de Filipijnen aan het druk bevaren water. Er worden voortdurend schermutselingen gemeld waarbij soms slachtoffers vallen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.