Buitenland

ISIS laat 5 buitenlandse kinderen gevangenen executeren in nieuwe video

26-08-2016 22:35

In een nieuwe executie-video die door terreurgroep ISIS naar buiten is gebracht zijn vijf kinderen te zien die het vonnis voltrekken, dat melden verschillende media. Onder de kinderen zou onder meer één Britse jongen zijn. De andere kinderen zijn naar verluidt Koerdisch, Oezbeeks, Tunesisch en Egyptisch.

‘Bereid doodskisten voor, graaf uw graven’

De video, uitgegeven door ISIS in Raqqa, gaat in op de doden die vallen door de verschillende luchtaanvallen. Verder wordt de video vergezeld van dreigementen gericht aan verschillende leiders. Er worden in de video vier mannen onthoofdt, terwijl een vijfde moet toekijken en later wordt doodgeschoten. Aan het eind van de video executeren een aantal oudere mannen nog eens vier gevangenen. Alle zo vermoordde mannen, ook die door de kinderen doodgeschoten worden, zouden volgens verschillende berichten Koerdische YPG strijders zijn.

Let op: schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”2664246″]

Een van de kinderen dreigt westerse landen met meer geweld. Hij spreekt: “De oorlog tegen u is nog niet begonnen, en de Verenigde Staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en noch de mens noch djinns zullen je redden. Bereid doodskisten voor, graaf uw graven en wacht op een lot zoals dat van deze mannen”. Er zijn ook een aantal losse beelden door ISIS uitgebracht die de dreigementen aan verschillende leiders, onder wie Obama en Assad, kracht moeten bijzetten.

Kinderen als ISIS-beul

Kinderen spelen regelmatig een rol in ISIS-videos, en komen langs als de ‘cubs’, de welpen: aankomende nieuwe strijders. Het is dus niet de eerste keer dat ISIS kinderen inzet in haar videos. Ook als beul komen ze sinds enige tijd terug: een jongen moest een ‘Israëlische spion’ executeren in een video van de terroristische organisatie.

In februari van dit jaar liet ISIS een jongen een man onthoofden. In een andere shockerende video ‘mochten’ kinderen eerder al als waardering voor hun inzet een gevangene executeren.

isis-kids5-leaders
isis-kids1 isis-kids3 isis-kids4