TPOok!

 
Video

ISIS laat 5 buitenlandse kinderen gevangenen executeren in nieuwe video

Onder de kinder-beulen zou 1 Britse jongen zijn

In een nieuwe executie-video die door terreurgroep ISIS naar buiten is gebracht zijn vijf kinderen te zien die het vonnis voltrekken, dat melden verschillende media. Onder de kinderen zou onder meer één Britse jongen zijn. De andere kinderen zijn naar verluidt Koerdisch, Oezbeeks, Tunesisch en Egyptisch.

‘Bereid doodskisten voor, graaf uw graven’

De video, uitgegeven door ISIS in Raqqa, gaat in op de doden die vallen door de verschillende luchtaanvallen. Verder wordt de video vergezeld van dreigementen gericht aan verschillende leiders. Er worden in de video vier mannen onthoofdt, terwijl een vijfde moet toekijken en later wordt doodgeschoten. Aan het eind van de video executeren een aantal oudere mannen nog eens vier gevangenen. Alle zo vermoordde mannen, ook die door de kinderen doodgeschoten worden, zouden volgens verschillende berichten Koerdische YPG strijders zijn.

Let op: schokkende beelden

Een van de kinderen dreigt westerse landen met meer geweld. Hij spreekt: “De oorlog tegen u is nog niet begonnen, en de Verenigde Staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en noch de mens noch djinns zullen je redden. Bereid doodskisten voor, graaf uw graven en wacht op een lot zoals dat van deze mannen”. Er zijn ook een aantal losse beelden door ISIS uitgebracht die de dreigementen aan verschillende leiders, onder wie Obama en Assad, kracht moeten bijzetten.

Kinderen als ISIS-beul

Kinderen spelen regelmatig een rol in ISIS-videos, en komen langs als de ‘cubs’, de welpen: aankomende nieuwe strijders. Het is dus niet de eerste keer dat ISIS kinderen inzet in haar videos. Ook als beul komen ze sinds enige tijd terug: een jongen moest een ‘Israëlische spion’ executeren in een video van de terroristische organisatie.

In februari van dit jaar liet ISIS een jongen een man onthoofden. In een andere shockerende video ‘mochten’ kinderen eerder al als waardering voor hun inzet een gevangene executeren.

isis-kids5-leaders


isis-kids1

isis-kids3

isis-kids4

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.