Buitenland

Video: ISIS laat kinderen gevangenen executeren in ‘spelvorm’

03-12-2015 18:19

In een nieuwe video, die via aan ISIS gelieerde media werd gepubliceerd, is te zien hoe gevangenen worden geëxecuteerd middels onthoofding en pistoolschoten. De video is extra schokkend omdat de terroristische organisatie kinderen dit werk laat opknappen. De video volgt daags op de onthoofding van een Russische gevangene, elders in het zelf uitgeroepen ‘Kalifaat’, waarin de Russische staat wordt bedreigd. In deze nieuwe video is ondermeer te zien hoe kinderen in soort speurtocht door en bij donkere gewelven van ruïnes dwalen, waar zij gevangenen tegenkomen die ze moeten doodschieten.

De doorgaans goed geïnformeerde SITE Intel groep bevestigt het bestaan van de video uit de Deir ez-Zor provincie in Syrië. Deze provincie werden de afgelopen tijd verschillende aanvallen uitgevoerd door Amerikanen en Russen, daarbij zou eerder ook een olietransport onder vuur zijn genomen.

Update: Het kind dat in de video een Syrische militair van het Assad regime moet onthoofden zou een Yezidische jongen zijn die bij Sinjar is gekidnapt door ISIS. Dat melden de activisten van Raqqa is Being Slaughtered Silently. De inname van Sinjar en de gruwelen daarbij waren de aanleiding tot acties tegen ISIS. Inmiddels is de stad in handen van de Koerden gevallen.

Kinderen in ISIS videos

Eerder lieten de terroristen ook al kinderen optreden in videos, ook voor executies. In juli kwam er een dergelijke video naar buiten, en in maart moest een kind een ‘Israëlische spion’ doodschieten. Deze nieuwe video wordt door de terroristen van ISIS “To sons of Jews” getiteld.

Let op: de video bevat zeer schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”1613216″]
 

De jeugdopleiding van ISIS

cubs1De video is opmerkelijk door de spelvorm waarin de kinderen ogenschijnlijk spelenderwijs echt gevangenen moeten uitschakelen. Te zien is hoe een jongetje van basisschoolleeftijd zijn vinger over de hals haalt, om het doden van een gevangene uit te beelden. De geboeide mannen kunnen niets anders dan hun lot afwachten.

Aan het begin zijn beelden te zien van een schoolklasje, waarin kinderen les krijgen uit de Koran, en ze vechttechnieken wordt bijgebracht. De kinderen in deze klasjes worden door de terroristen zelf vaak liefkozend ‘cubs’ (welpen) genoemd.


cubs2 cubs3