Buitenland

Video: ISIS kinderen moeten executies uitvoeren in doodsspel

30-12-2016 16:08

In een video die de afgelopen week door ISIS ‘provincie Raqqa’ is vrijgegeven worden kinderen gebruikt om gevangenen te executeren. Het zou volgens berichten om ‘spionnen’ gaan, maar dit is een algemene term om tegenstanders aan te duiden. De kinderen zijn kinderen van buitenlandse strijders binnen ISIS en product van de ‘trainingskampen’ voor ISIS-kinderen. De kinderen, ‘welpen’ (‘cubs’), moeten hun slachtoffers opsporen in een gebouw in een setting die doet denken aan een computerspel. 

De opzet van de executies roept vergelijkingen op met een van de eerdere ISIS-videos met kinderen. In die video moesten kinderen in soort speurtocht door en bij donkere gewelven van ruïnes dwalen, waar zij gevangenen tegenkomen die ze moeten doodschieten. Dit gebeurt ook in deze nieuwe video, maar dan in een leegstaand gebouw.

Te zien is hoe de gevangen, gebonden met tie-wraps, nog tegenstribbelen en één jongetje een traan wegveegt alvorens hij de dodelijke schoten lost.

Let op: zeer schokkende beelden. GRAPHIC IMAGES

[jwplayer mediaid=”2844685″]Kinderen in ISIS videos

In deze nieuwe video, die verder opgezet lijkt als een ‘first person shooter’ game inclusief zicht op het wapen, zien we aan het eind dat een man door een kind wordt gedwongen van een gebouw af te springen. Al verschillende maken heeft de terreurgroep zo kinderen ingezet voor executies.

In juli kwam er een dergelijke video naar buiten, en in maart moest een kind een ‘Israëlische spion’ doodschieten. Meerdere terreurgroepen zetten graag kinderen in, ook bij aanslagen, zoals het Nigeriaanse Boko Haram.


isis-cubs2 isis-cubs3 isis-cubs1