Opinie

Hussein Khavari verkrachtte en slachtte 19-jarige Duitse studente af, blijkt niet minderjarig maar 33

14-12-2017 16:21

Foto: Hussein Khavari (16) (33)

Weet u nog, die Duitse studente Maria Ladenburger van 19 jaar oud die werd verkracht en afgeslacht door de ‘Afghaanse’ asielzoeker Hussein Khavari, die minderjarig was en daardoor nooit meer dan 10 jaar cel zou kunnen krijgen? Die asielzoeker blijkt dus niet minderjarig. Sterker nog, die asielzoeker is al 33 jaar oud en komt niet uit Afghanistan maar uit Irak. Dus is er, terecht, nogal wat ophef in Duitsland.

Voor wie het niet meer weet (iedereen zou het wel moéten weten): Maria Landenburger was de dochter van een hoge EU-functionaris, dr. Clemens Ladenburger, sinds 2008 ‘assistent van de directeur-generaal juridische dienst van de Europese Commissie’ in Brussel.

Het gezin Ladenburger was overtuigd pro-vluchteling en als keurige Duitse christenen voorstander van het Wir schaffen das-beleid van Merkel. Onder andere daarom was Maria Landenburger actief bij de pro-vluchtelingen studentenorganisatie ‘Towards a new solidarity‘ en zamelde zij geld in voor asielzoekers in haar woonplaats Freiburg, de plek waar zij door een asielzoeker werd verkracht en vermoord.

Toen Maria werd begraven waren haar ouders er nog niet van op de hoogte dat hun dichter was verkracht en vermoord door een asielzoeker. Tijdens de uitvaart werd geld ingezameld voor een Freiburgse organisatie die onder andere actie voert tegen de deportatie van illegale vluchtelingen.

33 jaar oud

Inmiddels is bekend dat Hussein Khavari, die in 2015 bij zijn asielaanvraag zei 16 jaar oud te zijn, bepaald geen minderjarige is. Wat heet: uit een telefoongesprek met zijn vader, die in Irak woont dus niet in Afghanistan, blijkt Hussein reed 33 jaar oud te zijn. In januari van dit jaar wordt hij 34.

Dat biedt perspectieven voor de strafmaat. Omdat het Duitse OM er vanuit ging te maken te hebben met een minderjarige werd gecommuniceerd dat de verkrachtende moordenaar niet langer dan 10 jaar celstraf zou kunnen krijgen. Nu hij wél meerjarig blijkt te zijn riskeert hij gewoon levenslang.

Levenslang

Het is wel te hopen dat hij levenslang krijgt want de verkrachtende moordenaar is een serieus gevaar voor de maatschappij. In 2013 heeft hij in Griekenland al eens een studente overvallen en haar over de rand van een afgrond geduwd. De studente overleefde, maar raakte zwaar gewond, Hussein werd opgepakt en veroordeeld tot tien jaar cel maar na een korte tijd in de gevangenis om onbekende redenen alweer vrijgelaten en het land uitgezet. Kennelijk doen ze ook in Griekenland aan het sociale experiment wat ‘gevaarlijke gekken in de samenleving vrijlaten en burgers zoveel mogelijk vogelvrij verklaren’. Hoe spel je ‘kromstaat’ in het Grieks?

‘Woede is onmacht’

De kans op levenslang is in Duitsland overigens wel groter dan in Nederland. In Nederland zou de dader, na uitvoerig te zijn geknuffeld door Wil Eikelboom en Bénédicte Ficq (of Sidney Smeets als hij piket heeft), hoogstwaarschijnlijk worden veroordeeld tot een taakstrafje (tenzij hij ook racistische opmerkingen op Facebook heeft gemaakt, want dan wordt het natuurlijk wel gewoon celstraf) om vervolgens het land uit te worden gezet om de geboorte van zijn kind bij te wonen of iets anders waardoor je in Nederland als niet-Nederlandse zware crimineel steeds maar weer een ‘verlaat de gevangenis’-boterbriefje krijgt.

Alhoewel hij in Nederland natuurlijk ook gewoon ‘ontoerekeningsvatbaar’ zou kunnen worden verklaard, na het niet meerwerken aan onderzoek, zodat hij binnen een half jaar tijd in de bossen van Den Dolder weer een nieuw slachtoffer kan maken. Begrijpelijk natuurlijk: ‘Woede is onmacht’, om maar eens even een psychologe uit die forensische kliniek te Den Dolder te citeren.