TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Krekels en tumbleweeds in msm inzake mega-seksueelmisbruikschandaal Brits Telford

AD weigert de in deze zaak uiterst relevante afkomst van verdachten te benoemen

Foto: de msm vandaag.

Vandaag in de Daily Mirror het nieuws dat in het Britse Telford zo’n 1000 vooral minderjarige meisjes slachtoffer zijn geworden van verkrachtingen, mishandeling, uitbuiting, vrouwenhandel, marteling, prostitutie en meer van dat soort gruwelijk leed zonder dat ook maar iemand ingreep, iemand iets zag, iemand iets hoorde, iemand iets wist. En dat een aantal jaar na de gruwelijke mega-misbruikzaak in het eveneens Britse Rotherham, waar zo’n 1500 minderjarige meisjes slachtoffer werden van pedofiele bendes, meestal bestaande uit mannen van Pakistaanse afkomst.

En ook deze keer in Telford lijkt het te gaan om daders van Pakistaanse afkomst. ‘Asians’. Allochtone moslimmannen. En ook deze keer is de afkomst van deze daders een reden geweest voor hulpverlening en politie en justitie om niets te doen. Want wie een allochtoon durft te beschuldigen zal wel een racist zijn. Wie wil er nou racist zijn?

Kijk maar, de afkomst van de daders staat gewoon letterlijk in het originele artikel van de Daily Mirror:

 

 

Relevantie

Maar, wat doen de main stream media? Niets. Noppes. Nada. Die blijven stil. Ziende blind. Horende doof. Opnieuw weigeren de Hoeders Der Democratie de burgers van diezelfde democratie te vertellen wat er werkelijk gaande is.

In Nederland heeft alleen de clickbaitsite AD.nl aandacht besteed aan deze afschuwelijke zaak. Maar AD weigert, keurig gelijkgeschakeld in ’t policor gelid, de afkomst van de verdachten te benoemen. In het hele artikel komen de woorden ‘allochtonen’, ‘Pakistanen’, ‘moslims’ of zelfs maar ‘Asians’ geen enkele keer voor. Alsof die afkomst niet relevant is in deze zaak.

Relevant is dat nou juist wél. Dat is in dit geval zelfs extreem relevant. De afkomst van de daders in deze gruwelijke misbruikzaak is zelfs zo relevant dat het de kern van het artikel zou moeten zijn, het zou op de voorgrond moeten staan.

Dát dit soort zaken zomaar kunnen gebeuren zonder ingrijpen, dát dit jaren na Rotherham weer gebeurt, dát opnieuw, vele tientallen jaren lang, blanke meisjes ernstig zijn misbruikt heeft alles te maken met de afkomst van de verdachten en de politiek correcte kramp waarin politie, hulpverleners, justitie, overheid en dus ook de journalistiek zich bevindt. Als het gaat om het falen van de multiculturele samenleving, als het gaat om feitelijke verslaggeving, als het gaat om benoemen van relevante feiten, als het gaat om doen wat journalisten horen te doen: verslaggeving. Zonder iets achter te houden of te verbergen, verdraaien, verdichten.

Nee, aan dit soort zaken valt voorlopig erg weinig ‘constructiefs’ of ‘positiefs’ toe te voegen. Je moet wel heel erg veel De Correspondent hebben gelezen wil je in dit soort gruwelverhalen nog een of ander leuk verbindend KRONCRV-Pluspunt kunnen toevoegen.

Laf en weerzinwekkend

Maar het niet benoemen, het niet brengen, je mond houden is nog veel erger: het maakt nieuwe misbruikzaken die onder het politiek correcte tapijt worden geschoven mogelijk. Elke keer weer.

Als de ‘kwaliteitsmedia’ nou eens net zo goed verslag zouden doen, met inbegrip van het noemen van namen en rugnummers, als dat ze deden bij het verslaggeven van misbruikzaken binnen de Rooms-katholieke kerk zou een nieuw Rotherham en een nieuw Telford in de toekomst wellicht kunnen worden voorkomen.

Was Telford maar een safe space en waren de daders maar blanke mannen in wit ondergoed die een #metoo-poging deden, dan hadden de kranten al lang vol gestaan met ‘feiten’. En aanklachten tegen mogelijk onschuldigen. En waren de eerste levens al lang kapot gemaakt.

De stilte in de media en het onbenoemd laten van cruciale feiten is laf, weerzinwekkend, dom, bekrompen en het toont vooral het morele failliet aan in de systeemcrisis die ‘kwaliteitsjournalistiek’ heet.

‘Nepnieuws’

Maar ach, het kan nooit lang meer duren of berichtgeving over misbruikzaken op grote schaal waar vooral moslimmannen dader van lijken te zijn wordt bestempeld als ‘nepnieuws’.

Nu alleen nog maar wachten op Europese censuurregelgeving en alle problemen zijn opgelost. Wat niet wordt genoemd bestaat ook niet. Het is nog altijd lekker stil aan het Westelijk front.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.