TPOok!

 
Binnenland

Accreditatie Islamitische Universiteit Rotterdam ingetrokken na motie PVV

Omdat IUR 'de plicht tot het bevorderen van maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef niet nakomt'

De Tweede Kamer heeft zojuist een motie (PDF) aangenomen waarin PVV-Tweede Kamerlid Harm Beertema verzoekt de accreditatie van de zeer omstreden opleiding (dossier) in te trekken. Dit is mogelijk na een wijziging in de Wet Hoger Onderwijs.

Beertema: “Eindelijk kan deze zogenaamde universiteit, die helemaal niet de naam universiteit verdient, door de minister gesloten worden. Dat is goed nieuws, want tot nu toe had de minister geen middelen om op te treden tegen de verwerpelijke uitspraken van de rector over Koerden, Armeniërs, homoseksuelen, Joden en over het slaan van vrouwen. Het is heel mooi dat deze instelling die een schandvlek voor het Nederlandse onderwijs is eindelijk dicht kan.”

De vele incidenten rond de opleiding zijn ook Minister Jet Bussemaker al jaren een doorn in het oog, maar het ontbrak haar aan de juiste wetgeving om de IUR te sluiten, ook omdat de IUR geen subsidie ontving. Nadat in september jongstleden de school domweg weigerde mee te werken aan een kwaliteitsonderzoek, stelde de minister nog dat ‘op termijn’ sluiting een optie was.

Gisteren nog werd bekend dat de IUR een samenwerking was aangegaan met de Amerikaanse onderwijsinstelling Hartford Seminary. Wij hebben het Seminary vragen gesteld hieromtrent maar tot nu toe wil de opleiding tegenover ThePostOnline niet reageren.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.