Buitenland

Video: ISIS viert ‘neerhalen’ Russisch vliegtuig

03-11-2015 20:06

In een nieuw vrijgegeven video ‘vieren’ de terroristen van ISIS ‘het neerhalen’ van het Russische passagiersvliegtuig in de Sinaï. Daarmee eisen ze nu indirect ook op beeld de verantwoordelijkheid op. Zij lijken er daarmee op gebrand de Russische aandacht op zich te vestigen. Eerder werd al een losse verklaring verspreid, en werd ook al via audio een verklaring uitgegeven. Experts twijfelen nog steeds hevig aan de verklaringen, maar konden een explosie nog niet uitsluiten.

Eerder werd wel bekend dat de Airbus al in de lucht in stukken is gebroken. “Het is nog te vroeg om een conclusie te trekken maar het vliegtuig werd in de lucht vernietigd”, aldus de directeur van de Russische Luchtvaart Commissie.

Bovenstaande verklaring in het Russisch volgt aan het eind van de ruim viereneenhalve minuut durende video, “(Zwein) Poetin, je hebt niet nagedacht voordat je tegen ons ten strijde trok. Je hebt niet nagedacht over gevolgen voor je volk”.

Op de volledige beelden, uit de ‘IS provincie Ninawa/Nineveh’ (Irak) bij Mosul, is verder te zien hoe pamfletten en snoepjes worden rondgedeeld, binnen én buiten onder wat gewone forenzen lijken. De Islamitische Staat (IS) zorgt er vaak voor dat ogenschijnlijk gewone tafereeltjes deel uit maken van hun beruchte videos.

isis-rus3 isis-rus2