Buitenland

Zeker 45 doden, 36 gewonden bij aanslag al-Shabaab in Somalië

24-02-2018 10:10

Update: De Somalische hoofdstad Mogadishu is vrijdag opnieuw opgeschrikt door een bloedige aanslag. Het dodental van de aanslag is opgelopen van achttien naar 45. Dat heeft een regeringsfunctionaris zaterdag laten weten. Zeker 36 mensen raakten gewond. De aanslag is uiteindelijk opgeeist door de islamitische terreurorganisatie al-Shabaab.

De explosies deden zich voor in de buurt van het presidentieel paleis. Ooggetuigen zagen een grote rookwolk. Ze vertelden ook dat er is geschoten. Volgens de politie openden onbekenden het vuur op bewakingspersoneel bij een controlepost. Daarna ging de bom af. De andere auto die de lucht invloog, stond geparkeerd voor een hotel.

Terreur

In oktober blies een zelfmoordterrorist zich op een druk kruispunt in de stad op in een vrachtwagen vol springstof. Meer dan 300 slachtoffers werden gedood. Ook eind vorig jaar was er nog een aanslag.

Naast al-Shabaab, dat doorgaans wordt gelinkt aan al-Qaeda, is er in Somalië ook nog een ISIS-factie aanwezig. Die ISIS-loyalisten in het noorden van Somalië worden naar verluidt geleid door sjeik Mumin, die volgens overlopers financiële steun en bevelen heeft ontvangen vanuit Irak en Syrië. Al-Shabaab is meer actief in het zuiden van het Afrikaanse land.

(ANP/TPO)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens